Šīs picas sastāvdaļas ir labi zināmas un iemīļotas ikvienam, tāpēc to gatavojot nekad neprasīsiet – patiks arī bērniem un viesiem. Īpašu garšu piešķirs Serrano šķiņķis, rukola un pārkaisīts Parmesan siers, bet vīģu ievārījums piešķirs perfektas picas garšai pēdējo pieskārienu.
Īpaši pielāgota picas krāsns, kuru varat iznomāt PizzaShop.lt, palīdzēs atklāt patieso neapoliešu picas garšu. Jūs varat atrast vairāk informācijas par plīts nomu ŠEIT.
Picas pamatnei būs nepieciešams:
- 1 kg picas miltu Caputo Rosso Cuoco
- 620 g auksta ūdens
- 2 g sausais raugs Caputo
- 30 g sāls
Picas pildījumam:
- Nomizoti tomāti mērcei San Marzano DOP
- Pecorino siers
- parmezāna siers
- Rukola
- Serrano šķiņķis
- Vīģu ievārījums
- Parmezāna skaidas
- Olīvju eļļa
Mīklas recepte:
- Ielejiet sāli ūdenī un samaisiet, līdz sāls ir pilnībā izšķīdis;
- Ūdenim ar sāli pievieno dažas karotes miltu un samaisa (vislabāk sajauc ar putojamo slotiņu). Tādā veidā turpiniet pievienot miltus un maisīt, līdz esat pievienojuši nedaudz vairāk par pusi no pieejamajiem miltiem;
- Pārējiem miltiem pievienojiet raugu un labi samaisiet;
- Turpina atkārtot to pašu: pāris karotes miltu (tagad tas ir ar raugu) un labi samaisa, tad pievieno vēl miltus un vēlreiz samaisa;
- Kad mīkla kļūst mīcāma, sāciet to mīcīt ar abām rokām;
- SVARĪGS! Mīklu vajag ilgi mīcīt! Vismaz 15 minūtes.
- Izmīcīto mīklu jāpārklāj un jāļauj "atpūsties" vismaz pāris stundas istabas temperatūrā.
- Viegli mīciet mīklu un veidojiet bumbiņas. No šīm proporcijām vajadzētu iegūt apmēram 5 mīklas bumbiņas;
- Sagatavotās picas bumbiņas liek ledusskapī uz 10 - 12 stundām. Pirms cepšanas pāris stundas paturēt istabas temperatūrā.
- No katras mīklas bumbiņas izveidojiet jauku apaļu pīrādziņu, viegli piespiežot ar pirkstiem un velkot uz sāniem. Neaizmirstiet atstāt biezāku apmali apmēram 1 centimetru platumā.
Papildinājums:
- Sasmalciniet tomātus ar sāli.
- Veido picas garoziņu un smērē to ar tomātu mērci, pārkaisa ar Pecorino un Parmesan sieriem un cep.
Picas cepšana:
- Sagatavoto picu liek uz cepešpannas un liek cept;
- Ja grilē vai grilē, vislabāk ir izmantot picas akmeni vai granītu.
- Pica tiek gatavota atšķirīgi atkarībā no temperatūras. Piemēram, šo picu cepām Cozze gāzes picas krāsnī aptuveni 90 sekundes, bet cepeškrāsnī vai grilā tā gatavosies ilgāk. Tāpēc skatieties, kad malas burvīgi uzpūšas un kļūst notraipītas vai brūnas.
- Kad pica izcepusies, izņem to ar rievkaroti un pārkaisa ar rukolu, virsū uzliek Serrano šķiņķi un pārlej ar vīģu ievārījumu. Pārkaisa ar parmezāna skaidiņām un, protams, šļakatām olīveļļas. Garšīgi!