Pica ar Pepperoni desu, Mocarellu un svaigu baziliku - tikai 3 sastāvdaļas īstai un klasiskai garšai. Šī pica noteikti patiks ikvienam, kam patīk maigas garšas ar asu pikantu pēcgaršu, ko aizēno svaiga bazilika svaigums.
Speciāli šim nolūkam pielāgotā Cozze picas cepeškrāsns palīdzēs atklāt patieso neapoliešu picas garšu, kuru iegādāties vari ŠEIT .
Picas pamatnei būs nepieciešams:
- 1 kg bioloģisko miltu picai Casillo la Pizza
- 620 g auksta ūdens
- 2 g sausais raugs Caputo
- 30 g sāls
Picas pildījumam:
- Organiskās mizotu tomātu picas
- Napoli piccante (pepperoni) desiņas
- Mocarellas siers
- Svaigi bazilika atloki
- Žāvēts oregano
- Organiskā olīveļļa ar čili un ķiplokiem
Mīklas recepte:
- Ielejiet sāli ūdenī un samaisiet, līdz sāls ir pilnībā izšķīdis;
- Ūdenim ar sāli pievieno dažas karotes miltu un samaisa (vislabāk sajauc ar putojamo slotiņu). Tādā veidā turpiniet pievienot miltus un maisīt, līdz esat pievienojuši nedaudz vairāk par pusi no pieejamajiem miltiem;
- Pārējiem miltiem pievienojiet raugu un labi samaisiet;
- Turpina atkārtot to pašu: pāris karotes miltu (tagad tas ir ar raugu) un labi samaisa, tad pievieno vēl miltus un vēlreiz samaisa;
- Kad mīkla kļūst mīcāma, sāciet to mīcīt ar abām rokām;
- SVARĪGS! Mīklu vajag ilgi mīcīt! Vismaz 15 minūtes.
- Izmīcīto mīklu jāpārklāj un jāļauj "atpūsties" vismaz pāris stundas istabas temperatūrā.
- Viegli mīciet mīklu un veidojiet bumbiņas. No šīm proporcijām vajadzētu iegūt apmēram 5 mīklas bumbiņas;
- Sagatavotās picas bumbiņas liek ledusskapī uz 10 - 12 stundām. Pirms cepšanas pāris stundas paturēt istabas temperatūrā.
- No katras mīklas bumbiņas izveidojiet jauku apaļu pīrādziņu, viegli piespiežot ar pirkstiem un velkot uz sāniem. Neaizmirstiet atstāt biezāku apmali apmēram 1 centimetru platumā.
Papildinājums:
- Sasmalciniet tomātus ar sāli.
- Veido picas garoziņu un smērē uz tās tomātu mērci, pievieno kubiņos sagrieztu mocarellas sieru, plānās šķēlītēs sagrieztu Pepperoni desu, pa virsu uzliek rīvētu mocarellu un cep.
Picas cepšana:
- Sagatavoto picu liek uz cepešpannas un liek cept;
- Ja grilē vai grilē, vislabāk ir izmantot picas akmeni vai granītu.
- Pica tiek gatavota atšķirīgi atkarībā no temperatūras. Piemēram, šo picu cepām Cozze gāzes picas krāsnī aptuveni 90 sekundes, bet cepeškrāsnī vai grilā tā gatavosies ilgāk. Tāpēc skatieties, kad malas burvīgi uzpūšas un kļūst notraipītas vai brūnas.
- Kad pica gatava, izņem to ar rievkaroti un garšo ar baziliku un kaltētu oregano un, protams, šļakatām olīveļļas ar čilli un ķiploku. Garšīgi!