Tīra, brīnišķīgas garšas pica ar anšoviem un melnajām olīvām ir lieliski piemērota tiem, kas alkst pēc jaunām garšām. Tiklīdz ieradās jaunie L'isola d'Oro anšovi, mēs nevarējām sagaidīt, kad varēsim tos izmēģināt un pēc iespējas ātrāk dalīties ar jums, un mēs tos gaidījām ne velti - picas recepte ir unikāla un tai ir patiesi garša. neaizmirstama garša.
Īpaši pielāgota picas krāsns, kuru varat iznomāt PizzaShop.lt, palīdzēs atklāt patieso neapoliešu picas garšu. Jūs varat atrast vairāk informācijas par plīts nomu ŠEIT.
Picas pamatnei būs nepieciešams:
- 1 kg miltu picai Casillo La Pizza
- 620 g auksta ūdens
- 2 g sausais raugs Caputo
- 30 g sāls
Picas pildījumam:
- Nomizoti tomāti mērcei
- Mocarellas siers
- Anšovi
- Melnās olīvas
- sarkanais sīpols
- Olīvju eļļa
- Kaperi
Mīklas recepte:
- Ielejiet sāli ūdenī un samaisiet, līdz sāls ir pilnībā izšķīdis;
- Ūdenim ar sāli pievieno dažas karotes miltu un samaisa (vislabāk sajauc ar putojamo slotiņu). Tādā veidā turpiniet pievienot miltus un maisīt, līdz esat pievienojuši nedaudz vairāk par pusi no pieejamajiem miltiem;
- Pārējiem miltiem pievienojiet raugu un labi samaisiet;
- Turpina atkārtot to pašu: pāris karotes miltu (tagad tas ir ar raugu) un labi samaisa, tad pievieno vēl miltus un vēlreiz samaisa;
- Kad mīkla kļūst mīcāma, sāciet to mīcīt ar abām rokām;
- SVARĪGS! Mīklu vajag ilgi mīcīt! Vismaz 15 minūtes.
- Izmīcīto mīklu jāpārklāj un jāļauj "atpūsties" vismaz pāris stundas istabas temperatūrā.
- Viegli mīciet mīklu un veidojiet bumbiņas. No šīm proporcijām vajadzētu iegūt apmēram 5 mīklas bumbiņas;
- Sagatavotās picas bumbiņas liek ledusskapī uz 10 - 12 stundām. Pirms cepšanas pāris stundas paturēt istabas temperatūrā.
- No katras mīklas bumbiņas izveidojiet jauku apaļu pīrādziņu, viegli piespiežot ar pirkstiem un velkot uz sāniem. Neaizmirstiet atstāt biezāku apmali apmēram 1 centimetru platumā.
Mērces pagatavošana:
1. Sasmalciniet tomātus ar rokām vai izmantojot tomātu smalcinātāju . Ja izmantojat svaigus tomātus, tos vispirms vajadzētu nomizot un pēc tam samīcīt.
2. Mērcei pievieno sāli un visu kārtīgi samaisa.
Papildinājums:
- Melnās olīvas un sarkano sīpolu sagriež ripiņās.
- Ar mērkaroti nedaudz no picas pamatnes malas iesmērē tomātu mērci.
- Sagatavotos produktus liek uz zoles kopā ar saplēsto Mocarellas sieru, un pa virsu vienmērīgi izklāj anšovus, pārklāj ar kaperiem un cep.
SVARĪGS! Visas sastāvdaļas jāsagatavo iepriekš un jāpievieno ļoti ātri, pretējā gadījumā picas mīkla būs izmirkusi un to būs ļoti grūti izstiept uz laizīta.
Picas cepšana:
- Sagatavoto picu liek uz cepešpannas un liek cept;
- Ja gatavojat grilu vai cepeškrāsnī, vislabāk ir izmantot picas akmeni vai granītu.
- Pica tiek gatavota atšķirīgi atkarībā no temperatūras. Piemēram, šo picu cepām Cozze gāzes picas krāsnī aptuveni 90 sekundes, bet cepeškrāsnī vai grilā tā gatavosies ilgāk. Tāpēc skatieties, kad malas burvīgi uzpūšas un kļūst notraipītas vai brūnas. Uzmaniet sieru un nededziet to!
- Kad pica ir pagatavota, izņemiet to ar rievām karoti. Ja nepieciešams, apslakiet ar olīveļļu, taču neaizmirstiet, ka anšovi jau ir uzsūkuši eļļu, tāpēc pirms apkaisīšanas nogaršojiet, lai pārliecinātos. Garšīgi!