Šī pica ar peperoni desu, zaļajiem čili pipariem, tomātiem un rukolu ir īstiem pikantu sajūtu cienītājiem. Pagatavosi to ātri un vienkārši, un garšu atcerēsies vēl ilgi. Tātad, ja jums patīk pikantums - iesakām izmēģināt!
Speciāli šim nolūkam pielāgotā Cozze picas cepeškrāsns palīdzēs atklāt patieso neapoliešu picas garšu, kuru iegādāties vari ŠEIT .
Picas pamatnei būs nepieciešams:
- 1 kg picas miltu Caputo Rosso Cuoco
- 620 g auksta ūdens
- 2 g sausais raugs Caputo
- 30 g sāls
Picas pildījumam:
- Tomātu biezenis mērcei
- Napoli piccante (pepperoni) desiņas
- Mocarellas siers
- Rukola
- Žāvēts oregano
- Zaļie čili pipari
- Ķiršu tomāti
- Jūras sāļi
- Olīvju eļļa
Mīklas recepte:
- Ielejiet sāli ūdenī un samaisiet, līdz sāls ir pilnībā izšķīdis;
- Ūdenim ar sāli pievieno dažas karotes miltu un samaisa (vislabāk sajauc ar putojamo slotiņu). Tādā veidā turpiniet pievienot miltus un maisīt, līdz esat pievienojuši nedaudz vairāk par pusi no pieejamajiem miltiem;
- Pārējiem miltiem pievienojiet raugu un labi samaisiet;
- Turpina atkārtot to pašu: pāris karotes miltu (tagad tas ir ar raugu) un labi samaisa, tad pievieno vēl miltus un vēlreiz samaisa;
- Kad mīkla kļūst mīcāma, sāciet to mīcīt ar abām rokām;
- SVARĪGS! Mīklu vajag ilgi mīcīt! Vismaz 15 minūtes.
- Izmīcīto mīklu jāpārklāj un jāļauj "atpūsties" vismaz pāris stundas istabas temperatūrā.
- Viegli mīciet mīklu un veidojiet bumbiņas. No šīm proporcijām vajadzētu iegūt apmēram 5 mīklas bumbiņas;
- Sagatavotās picas bumbiņas liek ledusskapī uz 10 - 12 stundām. Pirms cepšanas pāris stundas paturēt istabas temperatūrā.
- No katras mīklas bumbiņas izveidojiet jauku apaļu pīrādziņu, viegli piespiežot ar pirkstiem un velkot uz sāniem. Neaizmirstiet atstāt biezāku apmali apmēram 1 centimetru platumā.
Papildinājums:
- Sasmalciniet tomātus ar sāli.
- Veido picas pamatni un smērē uz to tomātu mērci, pievieno sarīvētu mocarellas sieru, plānās šķēlītēs sagrieztu peperoni desu, sakapātus čili piparus un uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātus un cep.
Picas cepšana:
- Sagatavoto picu liek uz cepešpannas un liek cept;
- Ja gatavojat grilu vai cepeškrāsnī, vislabāk ir izmantot picas akmeni vai granītu.
- Pica tiek gatavota atšķirīgi atkarībā no temperatūras. Piemēram, šo picu cepām Cozze gāzes picas krāsnī aptuveni 90 sekundes, bet cepeškrāsnī vai grilā tā gatavosies ilgāk. Tāpēc skatieties, kad malas burvīgi uzpūšas un kļūst notraipītas vai brūnas.
- Kad pica gatava, izņem to ar rievkaroti un dekorē ar baziliku un kaltētu oregano, pārkaisa ar rukolu un, protams, apslaka ar olīveļļu. Garšīgi!
Ēdienu gatavošanai jums būs nepieciešams:
Vai arī iegādājieties gatavu komplektu šeit.