Pica mājās kā restorānā, varbūt pat labāk! Es dalos ar pārbaudītu recepti, kuru mani draugi augstu novērtēja :)
Šī pica tika cepta gāzes picas krāsnī, kuru varat iznomāt pizzashop.lt , sīkāku informāciju varat atrast ŠEIT . Protams, var cept arī savā cepeškrāsnī, grilā vai cepeškrāsnī.
Picas pamatnei būs nepieciešams:
- 1 kg Dallagiovanna la Napoletana miltu.
- 620 g auksta ūdens
- 2 g Mulino Caputo (IDY) rauga
- 30 g sāls
Mīklas recepte:
- Ielejiet sāli ūdenī un samaisiet, līdz sāls ir pilnībā izšķīdis;
- Ūdenim ar sāli pievieno dažas karotes miltu un samaisa. Tādā veidā turpiniet pievienot miltus un maisīt, līdz esat pievienojuši nedaudz vairāk par pusi no pieejamajiem miltiem;
- Pārējiem miltiem pievienojiet raugu un labi samaisiet;
- Turpina atkārtot to pašu: pāris karotes miltu (tagad tas ir ar raugu) un labi samaisa, tad pievienojam vēl miltus un atkal samaisām;
- Kad mīkla kļūst mīcāma, sāciet to mīcīt ar abām rokām;
- SVARĪGS! Mīklu vajag ilgi mīcīt! Draugs man iedeva ļoti labu padomu: sagatavo mīklu, tad ieslēdz savu mīļāko seriālu un kamēr skaties vienu sēriju, mīca mīklu - tad sanāk perfekta un elastīga picas pamatne ;)
- Izmīcīto mīklu jāpārklāj un jāļauj "atpūsties" vismaz pāris stundas. Šoreiz mīklu atstāja istabas temperatūrā apmēram 4 stundas;
- Viegli mīciet mīklu un veidojiet bumbiņas. No šīm proporcijām vajadzētu iegūt apmēram 5 mīklas bumbiņas;
- Tā kā šoreiz nebija daudz laika ilgstošai raudzēšanai, izveidotās mīklas bumbiņas ievietoja speciālā kastē ar vāku un atstāja vēl 4 stundas. istabas temperatūrā. Ja ir vairāk laika, tad sagatavotās picas bumbiņas var likt ledusskapī uz 10-12 stundām un pēc tam vēl pāris stundas pirms cepšanas paturēt istabas temperatūrā.
- Pirms cepšanas katru mīklas bumbu veido glītu apaļu pīrādziņu, viegli piespiežot to ar pirkstiem un velkot uz sāniem. Neaizmirstiet visapkārt atstāt apmēram 1 centimetru biezāku apmali.
Picas pildījumam būs nepieciešams:
- 400 g La Fiammante mizoti tomāti ar baziliku
- 4 g sāls
- 100 g Mortadella Golfella desas
- 15 gabaliņi brūno šampinjonu
- Burrata siers (5 vienības - viena siera bumbiņa uz picu)
- Svaigas bazilika lapas
Papildinājums:
- Tomātus samīca ar rokām pēc iespējas smalkāk, bet neuztraucies, ka paliks tomāta gabaliņi - garšos tikai labāk :)
- Pievienojiet sāli sasmalcinātiem tomātiem un labi samaisiet, līdz izšķīst.
- Uz sagatavotās plātsmaizes uzliek apmēram 3-4 karotes tomātu mērces un izklāj to pa visu picas laukumu, izņemot biezāko malu.
- Liek Mortadella desas šķēles (es personīgi tās nesasmalcinu, bet lieku lielās).
- Sagrieziet šķēlēs un pievienojiet sēnes (apmēram 3 vienā picā).
- Pievienojiet dažas svaigas bazilika lapiņas un "piesitiet" burrata sieram picas vidū.
- SVARĪGS! Visas sastāvdaļas jāsagatavo iepriekš un jāpievieno ļoti ātri, pretējā gadījumā picas mīkla būs izmirkusi un to būs ļoti grūti izstiept uz laizīta.
Picas cepšana:
- Sagatavoto picu liek uz cepešpannas un liek cept;
- Ja gatavojat grilu vai cepeškrāsnī, vislabāk ir izmantot picas akmeni.
- Pica tiek gatavota atšķirīgi atkarībā no temperatūras. Piemēram, šo picu cepām Cozze gāzes picas krāsnī aptuveni 90 sekundes, bet cepeškrāsnī vai grilā tā gatavosies ilgāk. Tāpēc skatieties, kad malas burvīgi uzpūšas un kļūst notraipītas vai brūnas. Uzmaniet sieru un nededziet to!
- Kad pica izcepusies, pirms griešanas paņem dakšiņu un "izstiep" (izklāj) burrata sieru pa visu picas virsmu. Pa virsu uzber dažas svaigas bazilika lapiņas un gatavs!
Labu apetīti!
Ar recepti dalījās neapoliešu picu cienītāja Rimante.