Varbūt no pirmā acu uzmetiena šķiet, ka pica izklausās interesanti un nedaudz neuzticami, taču mēs garantējam, ka, izmēģinot to, tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām picu receptēm.
Pica tiek cepta elektriskajā picas krāsnī, kuru varat iznomāt no pizzashop.lt uz testu vai picu ballīti :) Vairāk informācijas par krāsns nomu vari atrast ŠEIT.
Picas pamatnei būs nepieciešams:
- 1 kg Dallagiovanna Verde miltu
- 650 g auksta ūdens
- 2-3 ledus (tīrā ūdens ledus)
- 0,2 g IDY rauga
- 30 g sāls
Mīklas gatavošanas process:
- Padoms: vispirms visu sagatavo, nosver un noliec uz galda - būs vieglāk un ātrāk pagatavot :)
- Pievienojiet ūdenim ledu un sāli.
- Maisa ar rokām, līdz sāls un ledus ir pilnībā izšķīdis.
- Ūdenim ar sāli pievieno dažas karotes miltu un samaisa. Visu sajaucu ar rokām. Tādā veidā turpiniet pievienot miltus un maisīt, līdz esat pievienojuši nedaudz vairāk par pusi no pieejamajiem miltiem
- Pārējiem miltiem pievienojiet raugu un labi samaisiet.
- Turpina atkārtot to pašu: pāris karotes miltu (tagad tas ir ar raugu) un labi samaisa, tad pievienojam vēl miltus un atkal samaisām
- Kad mīkla kļūst mīcāma, bet joprojām pielīp pie rokām, lieku uz mīcīšanas dēļa un sāku mīcīt ar rokām un plastmasas lāpstiņu , ar kuru ērti to pacelt no virsmas.
- Pievieno pārējos miltus un sāc intensīvi un diezgan spēcīgi mīcīt mīklu.
- Mīklu vajadzētu mīcīt apmēram 30 minūtes, līdz tā vairs nelīp pie rokām ( nav jāpievieno milti! ).
- Izmīcīto mīklu sadaliet bumbiņās (vienas bumbiņas svaram jābūt apmēram 250 g).
- Viegli mīciet katru bumbiņu un veidojiet to jaukā apaļā bumbiņā, turpinot velmēt mīklu bumbiņas centrā.
- Izveidotās bumbiņas liek nedaudz miltiem apkaisītā plastmasas picas mīklas kastē ar vāku .
- Atstāj mīklu rūgt istabā. Šīs picas pagatavošanai tika izmantota aptuveni 21 °C istabas temperatūra.
- Mīklai jārūg apmēram 20 - 24 stundas. Pēc tam ņemiet pa vienai bumbiņai un viegli piespiediet un velciet ar rokām, lai izveidotu picas garoziņu. Bumbiņas izņemt un atdalīt ļoti palīdzēs plastmasas picas lāpstiņa.
- Neaizmirstiet pa visu picas perimetru atstāt par 1 centimetru biezāku apmali.
Picas pildījumam būs nepieciešams:
- Īpaši tīra olīveļļa
- Svaigs rozmarīns
- sarkanais sīpols
- Nedaudz sviesta (cepšanai)
- Sarkanās vīnogas
- parmezāna siers
- Siers ar zilo pelējumu
- Mīļā
Papildinājums:
- Sasmalciniet rozmarīnu ar rokām un aplejiet ar olīveļļu (nav daudz eļļas, tikai tik daudz, lai rozmarīns pārklātu).
- Sīpolu sagriež pusgredzenos un apcep uz pannas sviestā. Citiem vārdiem sakot, pagatavojiet karamelizētus sīpolus.
- Vīnogas pārgriež uz pusēm un, ja tās ir bez kauliņiem, izņem kauliņus.
- Sarīvē parmezānu un ar rokām sadrupina gabaliņos zilo sieru.
- Sildiet medu, lai tas kļūtu šķidrs.
- Liek visu uz picas garozas šādā secībā: parmezāns / karamelizēti sīpoli / vīnogas / zilais siers / rozmarīns ar olīveļļu / pārslaka ar medu.
- PADOMS: Sagatavojiet visas sastāvdaļas iepriekš un pēc tam ātri uzlieciet uz picas garozas, lai tā nesamirktu.
Picas cepšana:
- Sagatavoto picu liek uz cepešpannas un liek cept.
- Ja gatavojat grilu vai cepeškrāsnī, vislabāk ir izmantot picas akmeni.
- Pica tiek gatavota atšķirīgi atkarībā no temperatūras. Piemēram, šī elektriskā picas cepeškrāsns gatavo apmēram 90 sekundes, bet cepeškrāsnī vai grilā tā gatavosies ilgāk. Tāpēc skatieties, kad malas uzpūšas un brūnas.
- Nofotografē izcepto picu, pievieno to Facebook grupai " Neapoles picas fani ", sagriež (vislabāk izmantot speciālo picas nazi ) un baudi!
Labu apetīti!
Ar recepti dalījās neapoliešu picu cienītāja Eglė.