Pradžiamokslis: kaip poruoti pastą su vynu?

Primer: kā savienot makaronus ar vīnu?

  • PATARIMAI

Gan makaroni, gan vīns ir spilgti Itālijas simboli, kas ļoti bieži sastopami uz viena pusdienu vai vakariņu galda. Tomēr itāļu mājās nav nejaušas izvēles. Tāpat kā makaronu formas tiek kombinētas ar mērcēm, tā ir arī tās specifiskie ēdieni – pieskaņoti pie vispiemērotākā vīna. Šeit ir daudz smalkumu, kuriem profesionāli vīnziņi ļaujas ar lielāko prieku. Tomēr nav jābūt ekspertam, lai radītu harmoniskas kombinācijas tieši pie sava mājas galda. Pietiek pievērst uzmanību svarīgākajiem sapārošanas noteikumiem, kas ļaus atklāt pilnīgi jaunas garšas.


Tātad, kas jums jāzina, lai sasniegtu harmonisku līdzsvaru? Pirmkārt, sapārojot svarīgākais akcents ir nevis paši makaroni, bet gan mērce, ar kuru tie gatavoti. Tālāk seko elementu līdzvērtība: vīnam nevajadzētu nedz aizēnot ēdienu, nedz pievilt to garšas, svara vai sarežģītības ziņā.

Kādu vīnu izvēlēties pie makaroniem ar zivīm vai jūras veltēm?

Makaroni, kas pagatavoti ar jūras veltēm, var lieliski saderēt gan ar baltvīnu, gan sarkanvīnu. Vissvarīgākais ir ņemt vērā pagatavošanas veidu un citas mērces sastāvdaļas. 

Sausie baltvīni ir labākie zivju mērču pavadoņi, un to maigums vai izteiksmīgums mainās atkarībā no mērces sastāvdaļu un garšvielu īpašībām, kas prasa ilgāku vai īsāku noturīgu vīna pēcgaršu. 

Vai ēdienā dominē treknas zivis vai garšaugu pārpilnība? Tad ir labs mačs strukturēti, aromātiski baltvīni ar ilgu pēcgaršu. Tādi, kas var "pārstāvēt" mērcē izmantoto sastāvdaļu atšķirīgo garšu.

Aromātiskus, pilnvērtīgus baltvīnus ieteicams lietot tradicionālo makaronu izvēlei, piemēram, spageti ar jūras veltēm vai vēžveidīgajiem. Tajā pašā laikā dzirkstošie lieliski sader kopā, radot neatkārtojamu ēdiena garšas un burbuļu harmoniju.

Makaronus ar jūras veltēm vai zivīm var kombinēt arī ar jauniem, smalkiem rozē un sarkanvīniem, kas lieliski pavada jūras akcentus.

Kādu vīnu izvēlēties pie makaroniem ar dārzeņiem vai pākšaugiem?

Dārzeņi un pākšaugi pastiprina makaronu saldās notis, tādēļ, ja gatavojat veģetāros makaronus ar kartupeļiem, burkāniem, ķirbi, zirņiem vai pupiņām, izmantojiet svaigu, augļu, vidēji smagu baltvīnu vai sarkanvīnu. Galvenā sastāvdaļa tādos laikos kā radicchio salāti? Šāda pasta lieliski sader ar "mīkstinošu" garšu, maigākas struktūras balto, gaiši sarkano vai dzirkstošo vīnu.

Ja uz jūsu galda ir olu makaroni porcini mērcē, apvienojiet tos ar gludu, smagnēju baltvīnu, kas var akcentēt sēņu aromātu. Tomēr nav nepieciešams novērsties no dzirkstošajām iespējām: burbulīši un treknās ēdiena sastāvdaļas radīs negaidītu tekstūru.

Zupas vai sautējumi ar makaroniem un pākšaugiem kā galvenajām sastāvdaļām ir lieliski piemēroti pārī ar vidēji sātīgiem baltvīniem. Tomēr, ja tas ir sātīgs zemniecisks pastas e fagioli con le cotiche ar pupiņām, kas papildinātas ar cūkgaļas mizu, raksturīgāks, intensīvi aromatizēts sarkanvīns ir piemērotāks.

Kādu vīnu izvēlēties pie makaroniem ar gaļu vai medījumu?

Vispiemērotākie ir makaroni, kas gatavoti ar gaļu vai medījumu - sarkanvīni ar labu struktūru, intensīvu, bagātīgu garšu, aromātisku, ideāli sabalansētu, noturīgu pēcgaršu. 

Vidēja svara sārtvīnus vai jaunos sarkanvīnus var savienot arī ar smalkākām mērcēm. Vai gatavojat makaronus ar sātīgu sautējumu, aromātisku sastāvdaļu pārpilnību vai pikantākām piezīmēm? Savienojiet to ar siltiem, elegantiem tanīniem.

Vai jums ir plāni vakaram cepeškrāsnī cept pildītus kaneloni ar gaļu vai medījumu? Savienošanai izvēlieties no vidēja svara sarkanvīniem, arī dzirkstošajiem, kas lieliski papildinās makaronu kraukšķīgumu.

APAKŠPOZĪCIJA

Emuāra ziņas

Veģetārā pica ar ceptiem baklažāniem

Patiks tiem, kam tradicionālais ir garlaicīgi. Veģetārā pica ir pilna ar spilgtas krāsas sastāvdaļām un dažādām tekstūrām. Īsts pavasaris uz šķīvja. Mēs apsolām, ka tas patiks ne tikai veģetāriešiem!

Ideāla kombinācija - Mortadella, sēnes un Mocarella

Lai iegūtu perfektu garšu, pietiek ar mazumiņu - šoreiz mūsu virtuvē ir pazīstamas, bet nekad neiztrūkstošas ​​garšas. Mortadella, šampinjonu, mocarellas un sinepju kombinācija ir īsta klasika, kas patiks pat izvēlīgākajiem ēdājiem.

Pica ar Peperoni un Mocarellu

Pica ar Pepperoni desu, Mocarellu un svaigu baziliku - tikai 3 sastāvdaļas īstai un klasiskai garšai. Šī pica noteikti patiks ikvienam, kam patīk maigas garšas ar asu pikantu pēcgaršu, ko aizēno svaiga bazilika svaigums.

Pica ar anšoviem, melnajām olīvām un mocarellu

Tīra, brīnišķīgas garšas pica ar L'isola d'Oro anšoviem un melnajām olīvām ir lieliski piemērota tiem, kas alkst pēc jaunām garšām.