Itāļu veikalos bieži tiek izlikti iepakojumi ar dažādu formu spilgtas krāsas pastu. Tomēr, izvēloties sev vai meklējot uzgaidāmo telpu, ir vērts pievērst uzmanību tās sastāvam. Diemžēl izvēles, kas izceļas ārkārtīgi košās krāsās, parasti tiek iegūtas ar krāsvielu palīdzību. Gluži pretēji, bālāki toņi nodod mīklā izmantotās ļoti dabīgās sastāvdaļas.
Ja nevēlaties kļūdīties, mājās gatavota makaronu freska vienmēr ir lieliska iespēja. 100 g 00. tipa kviešu miltu, 1 ola un dabīgas sastāvdaļas ar intensīvu krāsu, vai tie būtu dārzeņi, garšaugi vai sēpiju tinte – tas ir viss, kas nepieciešams, lai jaunā skatījumā uz itāļu virtuves klasiku. Vienlaikus pusdienu vai vakariņu galds kļūs par vietu jauniem kulinārijas atklājumiem, jo sastāvdaļas piešķirs makaroniem ne tikai nokrāsu, bet arī neatkārtojamu garšu.
! Nav nozīmes, kādas krāsas sastāvdaļas izvēlaties: no sagatavotās mīklas var pagatavot visdažādāko formu pastu. Šajā gadījumā noteikumu nav! Vairāk par paštaisītas pastas freskas gatavošanas smalkumiem vari lasīt arī šeit .
Kā pievienot pastai krāsu, izmantojot tikai dabīgas sastāvdaļas?
Dzeltenās makaronu freskas recepte:
100 g 00 tipa kviešu miltu
1 vidēja izmēra ola
Puse tējkarotes kurkuma pulvera (vai neliela šķipsniņa safrāna, lai pievienotu krāsu)
Zaļās makaronu freskas recepte:
100 g 00 tipa kviešu miltu
1 olas baltums
30 g ceptu vai vārītu spinātu (pirms iemaisīšanas mīklā piespiediet ūdeni)
Koši rozā makaronu freskas recepte:
100 g 00 tipa kviešu miltu
1 olas baltums
30 g grauzdētas vai vārītas sarkanās bietes (rīvētas)
Violetās makaronu freskas recepte:
100 g 00 tipa kviešu miltu
1 olas baltums
30 g vārītu kāpostu (rīvētu)
1 tējkarote sh. grauzdētas vai vārītas bietes (lai uzlabotu purpursarkano krāsu)
Rozā vai oranžas makaronu freskas recepte:
100 g 00 tipa kviešu miltu
2 olu dzeltenumi
30 g sarkanās vai oranžās paprikas (vārītas vai ceptas, sasmalcinātas) vai tējkarote tomātu pastas
Melnās makaronu freskas recepte:
100 g 00 tipa kviešu miltu
1 vidēja izmēra ola
2-3 g sēpiju tintes
! Atkarībā no vēlamās pastas krāsas dažreiz ieteicams izmantot tikai olu baltumu. Dzeltenuma izlaišana nedod mīklai dzeltenumu.
Jums šķiet, ka vēlaties uz sava pusdienu vai vakariņu galda kādu rotaļīgu dažādību, bet jums nav laika gatavot mājās gatavotus makaronus? Izmēģiniet Filotea pasta secca , kas bagātināta ar spinātu lapām, svaigi plūktiem garšaugiem, pikantiem habanero pipariem, sezonas trifelēm vai sēpijas tinti, ko varat atrast šeit .
Šī ir itāļu virtuves klasika, kas gatavota Markes reģiona sirdī no augstākās kvalitātes 00. tipa kviešu miltiem un olām, kas tiek savākti svaigi katru rītu. Tajā pašā laikā Filotea pasta artigianale ir pilnībā izgatavota no brozas, tāpēc tās īpaši raupjā, porainā virsma ļauj mērcei labi pielipt, un lēni žūšanas procesi zemā temperatūrā nodrošina kviešu labvēlīgo uzturvielu īpašību saglabāšanos.