Pasta, formuota bronza ar teflonu: kurią rinktis?

Ielīmējiet veidotu bronzu vai teflonu: kuru izvēlēties?

  • PATARIMAI

Īstie itāļu makaroni atšķiras ne tikai pēc formas vai sastāva, bet arī ar ražošanas metodēm, kas nosaka gan garšu un tekstūru, gan kvalitāti. Īpaša loma šeit ir maģiskajam pavedienam .


Gandrīz visus sausos makaronus pasta secca , ko atrodam veikalu plauktos, var iedalīt divās mikrokategorijās – izgatavoti ar bronzas vai teflona veidnēm. Itāļu valodā šo procesu sauc par trafilatura , kura tehnoloģiskās īpatnības nosaka, ko mēs galu galā baudām uz šķīvja.

Tātad, kas jāzina par formēšanu ar dažādām metodēm un kāpēc zvērinātu pastas entuziastu rindas arvien biežāk pulcējas tieši ap iepakojumiem ar uzrakstu trafilata al bronzo ?

Kā veidojas pasta?

Miltu vai mannas putraimu un olu vai ūdens maisījumu, ko var saukt vienkārši par mīklu, izspiež caur plāksnēm ar caurumiem un pēc izstumšanas sagriež ar nažiem. Tādā veidā tiek iegūti dažādi makaronu veidi, sākot no fusilli līdz pat spageti vai fettuccine , un šo paņēmienu Itālijā izmanto gan lielas rūpnīcas, gan mazi amatnieki.

Bet atgriezīsimies pie perforētajām plāksnēm, caur kurām tiek izlaista mīkla. Tieši šo veidoto caurumu materiāls – bronza vai teflons – kļūst par noteicošo pastas kvalitātes sviru.


Filotea pastas sastāvs

Pasta izgatavota ar bronzas veidnēm

Bronzas formas makaroni nav jauna gastronomijas tendence, bet gan autentiska tradīcija, kas ir atgriezusies. Tas tiek pavairots, izmantojot smagus bronzas diskus un lēnus žāvēšanas procesus, kas ļauj atklāties jaunām garšām un saglabā uzturvērtības.

  • Krāsa. Bronzētā pasta vienmēr ir vizuāli matēta, un krāsa paliek necaurspīdīga pat tad, ja to veido ar spinātu, biešu vai sēpijas tinti.
  • Tekstūra. Bronzas formas pasta dod raupju, porainu virsmu, kas ir ļoti svarīga garšu noteicošā īpašība, kas ļauj mērcei labāk pielipt un labāk uzsūkties. Tajā pašā laikā, pēc itāļu domām, šis reljefs it kā nodrošina vienmērīgāku gatavošanu, pateicoties kam tiek saglabāta nevainojama al dente tekstūra.
  • Uzturvērtība. Bronzas formēšanai nepieciešami labākas kvalitātes mannas milti. Šis sastāvs kopā ar žāvēšanu zemākā temperatūrā nodrošina augstu uzturvērtību: 100 gramos pastas paliek 12-13% proteīna.
  • Tradīcija. Bronzas pastas liešana ir gadsimtiem sena tradīcija, ko ēnā nogrūda ātrāku un lētāku metožu parādīšanās. Tomēr lielākā daļa ražotāju mūsdienās atgriežas pie autentiskākās ražošanas metodes.
  • Cena. Dažādām makaronu formām ir nepieciešami arī dažādi diski, no kuriem katram ir savs ierobežots kalpošanas laiks. Diemžēl bronza ir mīkstāks metāls, tāpēc tā ātrāk nolietojas, kas nozīmē, ka presformas ir jāmaina biežāk. Kavēšanās atklātu pastas formu nepilnības, kuras ražotāji stingri atsakās pieļaut. Tādējādi viss trafilata al bronz process kļūst daudz dārgāks, tāpēc nav pārsteidzoši, ka arī pasta, kas izgatavota ar bronzas metodi, maksā vairāk.


Pasta izgatavota bronzas veidnēs

Pasta izgatavota ar teflona veidnēm

Teflona metodoloģija ir pamata, inovatīva sausas pastas secca tehnoloģija, kas ideāli piemērota masveida ražošanai. Tieši viņa ļāva mums iepazīt formu daudzveidību, to perfekti viendabīgos siluetus un šīs itāļu leģendas izplatību visā pasaulē.

  • Izskats. Ar teflonu ražotā pasta izceļas ar perfektu estētiku, un katram tās veidam ir vienāda izmēra formas un identisks siluets. Šo rezultātu nodrošina nepiedegošais teflona pārklājums, kas ļauj veikt ārkārtīgi vienmērīgus griezumus. Tajā pašā laikā ar šo metodi ražotajai pastai parasti ir bagātīga krāsa, virsmai var būt pat spīdums.
  • Tekstūra. Šī ražošanas tehnoloģija nodrošina gludu, gludu, satīna virsmu. Taču šāda tekstūra neļauj mērcei labi pielipt, iesūkties, tāpēc pastas garša nav tik raksturīga.
  • Uzturvērtība. Ražošana teflona veidnēs ne vienmēr nodrošina augstāko miltu kvalitāti. Arī masveida ražošanā tiek izmantota pastas žāvēšana augstā temperatūrā. Šo iemeslu dēļ uzturvērtība ir ievērojami samazināta.
  • Efektivitāte. Pastas veidošana ar teflona diskiem nodrošina augstu precizitātes līmeni, vienmērīgus procesus un tehnoloģisko ātrumu, tāpēc masveida ražošanā tiek augstu novērtēts.
  • Universitāte. Ja bronzas liešanai var būt ierobežojumi, tad teflona tehnika ļauj griezt dažādu formu un izmēru makaronus, gan atkārtojot itāļu tradīcijas vai radot jaunas kulinārijas tendences, gan apmierinot tirgus vajadzības.
  • Cena. Ar teflonu pārklāti diski ir ārkārtīgi izturīgi un tiem ir ilgāks kalpošanas laiks, kas samazina ražošanas izmaksas, tāpēc iegūtā pasta parasti ir lētāka.



Teflona veidnēs veidota pasta


Veidota bronza vai teflons: kādu pastu izvēlēties?

Augsta uzturvērtība, lēni žūšanas procesi, garšas īpašības, autentisku tradīciju atveidojums: šķiet, ka priekšroka jādod pastai, kas izgatavota tikai bronzas veidnēs. Tomēr ne viss ir tik vienkārši. Izvēli var arī noteikt gan tas, kā pastu gatavojas pagatavot vai ar kādu mērci to sajaukt, gan garša, kas mums personīgi patīk visvairāk.

Tātad teikt, ka pasta trafilata al bronzo ir absolūti labākais (pat ja patiesībā tā ir 😏 ), nebūtu precīzi. Tomēr būtu nepareizi teikt, ka ar teflonu nevar pagatavot ļoti garšīgu Carbonara vai Ragù alla bolognese .

Tādējādi ir daudz parametru, kas ietekmē konkrētas pastas izvēli. Pats galvenais, ka tu pieiesi pie fiziskā vai interneta veikala plaukta jau informēts un zināsi, kam pievērst uzmanību, meklējot labāko!

APAKŠPOZĪCIJA

Emuāra ziņas

Veģetārā pica ar ceptiem baklažāniem

Patiks tiem, kam tradicionālais ir garlaicīgi. Veģetārā pica ir pilna ar spilgtas krāsas sastāvdaļām un dažādām tekstūrām. Īsts pavasaris uz šķīvja. Mēs apsolām, ka tas patiks ne tikai veģetāriešiem!

Ideāla kombinācija - Mortadella, sēnes un Mocarella

Lai iegūtu perfektu garšu, pietiek ar mazumiņu - šoreiz mūsu virtuvē ir pazīstamas, bet nekad neiztrūkstošas ​​garšas. Mortadella, šampinjonu, mocarellas un sinepju kombinācija ir īsta klasika, kas patiks pat izvēlīgākajiem ēdājiem.

Pica ar Peperoni un Mocarellu

Pica ar Pepperoni desu, Mocarellu un svaigu baziliku - tikai 3 sastāvdaļas īstai un klasiskai garšai. Šī pica noteikti patiks ikvienam, kam patīk maigas garšas ar asu pikantu pēcgaršu, ko aizēno svaiga bazilika svaigums.

Pica ar anšoviem, melnajām olīvām un mocarellu

Tīra, brīnišķīgas garšas pica ar L'isola d'Oro anšoviem un melnajām olīvām ir lieliski piemērota tiem, kas alkst pēc jaunām garšām.