Kādus miltus izvēlēties bezglutēna picai?
Viegli apgrauzdēta, skaisti uzrūgusi pica, kas dekorēta ar kausētu sieru, ir vājība, kurai ir gandrīz neiespējami pretoties. Tomēr, ja jums ir lipekļa nepanesamība un joprojām vēlaties baudīt picu? Mums ir labas zināšanas – tas ir iespējams. PizzaShop plauktos atradīsi divu veidu bezglutēna picas miltus: Le 5 Stagioni un Caputo . Izmantojot šos miltus, jūs varat viegli pagatavot bezglutēna picu mājās. Tā ir ideāla izvēle cilvēkiem ar alerģiju vai noteiktu pārtikas produktu nepanesību. Mīklas pagatavošana un tās īpašības, izmantojot dažādus miltus, ir atšķirīgas. Lai atvieglotu izvēli, mēs apspriedīsim galvenās atšķirības starp bezglutēnu miltiem.
2. No C putas no miltiem pagatavoto mīklu ieteicams sadalīt bumbiņās un 3 līdz 24 stundas turēt ledusskapī. Ja ir iespēja, iesakām to turēt tuvu maksimālajam laikam – nogatavināta mīkla padara picu garšīgāku.
3. Šī mīkla ir ļoti līdzīga parastajai neapoliešu picas mīklai, tikai tā ir mazāk elastīga un vairāk pakļauta plīsumiem, tāpēc jābūt uzmanīgākam, veidojot picas zoles, ar plaukstu izklājot mīklu uz sāniem.
4. Picu var cept uzreiz ar sastāvdaļām vai arī picas pamatni var daļēji apcept (iepriekš pagatavot), tad pievieno sastāvdaļas un cep pilnībā. Piemērotākā metode ir atkarīga no jūsu izmantotās cepeškrāsns: ja tā nav ļoti karsta (piemēram, tā uzsilst tikai līdz 250°C), es ieteiktu pannu daļēji apbrūnināt, lai sastāvdaļas, īpaši siers, pagatavotos vienu īsāku laiku un neizžūst.
Le 5 Stagioni bezglutēna milti:
1. Galvenās sastāvdaļas ir kukurūzas un kartupeļu ciete. Tas satur arī daudz šķiedrvielu (ceļmallapu sēklas, kartupeļi, zirņi, rīsi, linu sēnalas, inulīns), tāpēc ar tām pagatavota pica ir vieglāk sagremojama. Tādā veidā jūs nejutīsit smagu vēdera sajūtu.
2. Lielais pluss ir tas, ka mīkla tiek pagatavota patiešām ātri, to nav nepieciešams nogatavināt, pietiek tikai nedaudz pacelt izveidotās picas zoles.
3. Vislabāk picu cept cepešpannā vai līdzīgā veidā, jo mīkla ir pavisam citādāka nekā parastajām picām: tā ir daudz šķidrāka, nav mīcīta, bet uzklāta uz pamatnes. Varam veidot arī tieši uz cepamā papīra. Cepamo papīru un rokas bagātīgi ieziež ar eļļu, tad mīkla mazāk pielīps un to viegli izklājīsi ar rokām.
4. Pamatnei jābūt daļēji apceptai (iepriekš vārīt), tikai tad pievieno sastāvdaļas un pilnībā izcep picu. Zole cepta mīksta un maliņas patīkami kraukšķīgas! Malas būs nedaudz kraukšķīgākas nekā picas garoziņai, kas pagatavota ar Caputo miltiem.
Pilnas bezglutēna picas receptes atrodamas šeit .