Itāļu tomātu mērce prasa ļoti maz! Noplūkti tomāti, kārtīga sasmalcināšana, šķipsniņa sāls un jūs izbaudīsiet garšām pilnu tomātu mērci, kas uz mirkli aizvedīs uz karstā saulē peldētu tomātu lauku pašā Itālijā.
Jūs varētu domāt, kāds ir noslēpums, ja jums ir vajadzīgas tikai 3 sastāvdaļas? Īsta itāļu tomātu mērce ir unikāla ar savu tekstūru un konsistenci. Šādai mērcei tomāti jāsasmalcina, atstājot mazos gabaliņos. Aizmirstiet par tomātu biezeņiem un elektriskajiem blenderiem, šeit jums būs vajadzīgas rokas.
Viens veids, kā pareizi sasmalcināt tomātus, ir sasmalcināt tos ar rokām lielā bļodā. Tas ļaus jums saprast, cik tomātu gabalus jūs atstājat, cik daudz esat sasmalcinājis katru tomātu. Šī ir uzticama, taču laikietilpīga un netīra metode, un pastāv risks, ka viss apšļakstīsies. Labā ziņa ir tā, ka tas nav vienīgais veids, kā pareizi sasmalcināt tomātus mērcei.
Itāļiem, kuri no paaudzes paaudzē nodod tomātu mērces gatavošanas tradīciju, tam ir īpašs rīks - tomātu rīve . Neliels, ērti lietojams nerūsējošā tērauda instruments maigi sasmalcina un sasmalcina tomātus, atstājot aiz sevis patīkamus tomātu gabaliņus.
Atliek tikai pievienot tomātus un griezt blendera pogu, līdz tiek sasniegta vēlamā mērces konsistence. Itāļi kopš seniem laikiem izmantojuši rīve, kas ir neaizstājama katras pizzaiolo virtuvē. Paceliet mājās gatavotas tomātu mērces ražošanu uz nākamo līmeni.
Protams, sātīgai, izteiksmīgai mērcei nepieciešami īpaši labas kvalitātes tomāti. PizzaShop iesaka mērcei izvēlēties veselus, nomizotus konservētus tomātus savā sulā. Tādā veidā jūs būsiet pārliecināti, ka tomāti būs lieliski nogatavojušies un saglabās savas labākās īpašības. PizzaShop plauktos jūs atradīsiet konservētus tomātus savā sulā, kas ir īpaši audzēti un gatavoti Itālijā un īpaši piemēroti picām. Atliek tās samalt ar tomātu stampiņu un apkaisīt ar sāli, lai varētu baudīt paštaisītas neapoliešu picas ar īstu itāļu tomātu mērci.