"Caputo", iespējams, ir viens no slavenākajiem miltu zīmoliem picu cepēju vidū. Neapoliešu kompānijas "Mulino Caputo" ražotos miltus atpazīst ne tikai neapolieši – šie milti kļuvuši populāri visā pasaulē, pateicoties tā kvalitātei, viegli sasniedzamam rezultātam un produkta pieejamībai tirgū.
Kāda var būt atšķirība starp augstākās kvalitātes miltiem? Daudz vienkāršāk ir salīdzināt īstu itāļu mocarellas sieru ar masveidā ražotiem sieriem veikalu plauktos vai īstu itāļu tomātu mērci ar tās "imitācijām". Taču, ja esi īsts itāļu picu pazinējs, atšķirību sajutīsi uzreiz pēc mēģinājuma izcept picu ar Caputo miltiem.
Pirmkārt, profesionālus miltus var izmantot ikviens picu cepējs iesācējs. Dažiem miltiem ir nepieciešama neliela prakse, taču ar Caputo Pizzeria ir viegli iegūt mīkstu, pūkainu picas garozu neatkarīgi no tā, vai picu cepat cepeškrāsnī vai augstas temperatūras krāsnī.
Drīz vien pati uzzināju, cik viegli un ātri ir strādāt ar mīklu, kurā izmantoti Caputo milti. Mīkla picas pamatnei izrādījās elastīga, mīksta un paklausīga stiepšanai. Pirmo reizi tos izmēģināju izcept neapoliešu picu, kurai jābūt plānam centram un burbulim līdzīgai malai. Vēlamais rezultāts tika sasniegts ar Caputo Pizzeria miltiem pirmo reizi.
Picas mīklas recepti, kurā izmantoju Caputo miltus, varat atrast šeit.
Trīs Neapoles dzirnavnieku paaudžu pieredze, augstākās kvalitātes kvieši un lēnais malšanas process nodrošina produkta ausmas kvalitāti. Tiesa, kvalitāti uzsver teju katrs miltu ražotājs, tāpēc ieskatīsimies tuvāk, cik Caputo milti ir izcili.
Uzņēmums "Mulino Caputo" iepērk labākos kviešus (Triticum aestivum) no dažādiem Itālijas reģioniem, iepriekš tos testējot savā datorlaboratorijā. Tiek iepirkti tikai tie kvieši, kas atbilst 00 klasifikācijas picas mīklai nepieciešamajām īpašībām:
- Spiediens, kas nepieciešams, lai mīkla uzrūgtu;
- Elastība, cik daudz mīkla var izstiepties bez plīsumiem;
- Nepārtrauktība jeb precīzāk, mīklas izturība pret stiepšanos, cik tālu mīklu var izstiept, neatgriežoties sākotnējā stāvoklī;
Tāpat ražotāji atzīmē, ka Caputo Pizzeria milti ir 100% dabīgi, bez jebkādām piedevām. Dažas dzirnavas saviem miltiem pievieno beztaras lipekli, lai sasniegtu vēlamos 14–15%. Caputo Pizzeria milti satur 11-12% lipekļa. Speciālisti apgalvo, ka šī ir labākā lipekļa attiecība, lai picas pamatne būtu viegla, pūkaina un patīkama vēderam.
Vēl viens svarīgs aspekts, kāpēc šos miltus ir iemīļojušas pasaules labākās picērijas, ir tas, ka miltu īpašības vienmēr paliek nemainīgas. Uzņēmums uzsver, ka viņu mērķis ir ražot nevainojamus picas miltus, kas katru reizi uzvedas vienādi, restorāniem nav jāmaina receptes un procesi pēc tam, kad miltu maiss ir beidzies. Un vēl viens svarīgs fakts, kāpēc jums vajadzētu izmēģināt šos miltus! Caputo miltus izmanto gandrīz 80% no visiem Neapoles restorāniem, un mēs to skaitām vairāk nekā 800!
Sveiki, Pablo Gusto..