11 patarimų kepantiems neapolietišką picą pirmą kartą

11 padomi tiem, kas pirmo reizi gatavo neapoliešu picu

Pirmo reizi gatavojot neapoliešu picu mājās, rodas daudz jautājumu un neskaidrību. Kādus miltus vajag picai? Cik daudz rauga pievienot? Kā veidot formu? Cik ilgi jācep? Pareizi sagatavojot un izpētot, pat jūsu pirmā mājas picas cepšana var būt veiksmīga. Dalāmies ar 11 būtiskiem padomiem iesācējiem picu cepējiem, kas ievērojami atvieglos jūsu pirmās picas cepšanu mājās.

1. Izvēlieties pareizos miltus

Pareizu miltu izvēle ir labas picas mīklas atslēga. Tā ir galvenā un vissvarīgākā picas mīklas sastāvdaļa. Meklējiet miltus, kas īpaši izgatavoti picai. Visbiežāk tie tiek apzīmēti kā 00 un 0 miltu veidi. Pirmo reizi cepot, iesakām izvēlēties 00. tipa miltus vidēja termiņa (11-35 stundas) raudzēšanai. No 00. tipa miltiem gatavotā mīkla būs elastīga, staipīga, viegli apstrādājama un cepot skaisti brūna.

2. Raugs dara darbu tavā vietā

Picas mīklas pagatavošanai var izmantot gan sauso, gan svaigo raugu . Jūs varat viegli aprēķināt nepieciešamo izvēlētā rauga daudzumu, izmantojot šādu salīdzinājumu:

1 g svaiga rauga (CY) = 0,5 g aktīvā sausā rauga (ADY) = 0,33 g tūlītējā sausā rauga (IDY).

Tomēr mēs iesakām izvēlēties Instant Dry Yeast (IDY) . Jums tie nav jāšķīdina vai mērcēti - vienkārši sajauciet tos ar miltiem. Un pats galvenais - jūs varat tos izmantot pat līdz 2 gadiem.

3. Precizitāte

Gatavojot picas mīklu, un it īpaši darot to pirmo reizi, nepaļaujieties uz sastāvdaļu mērīšanu "ar aci". Precizitāte šeit ir īpaši svarīga. Nosver miltus, ļoti precīzi izmēra raugu un sāli. Šim nolūkam vislabāk piemērotas augstas jutības vai pat juvelierizstrādājumu svari . Lūdzu, ņemiet vērā, ka tie sver ar precizitāti līdz 0,5 gramiem.

4. Mīcīt vismaz 15 minūtes

Picas mīkla jāmīca vismaz 15 minūtes. Ilga mīcīšana piešķir mīklai tik nepieciešamo elastību, elastību, vienmērīgi sadala raugu un gaisu. Labi mīcīta mīkla nemaz nelīp pie rokām, ir mīksta un elastīga. Jums būs jāstrādā no pleca, tāpēc iesakām ieslēgt kādu no jūsu iecienītākā seriāla sērijām, lai laiks ritētu ātrāk.

5. Nepārspīlējiet ar raudzēšanu

Ilgāk ne vienmēr ir labāk. Picas mīklas fermentācijas laiks jāizvēlas atbilstoši izmantotajiem miltiem. Ievērojiet miltu ražotāja ieteikto fermentācijas ilgumu un izmantojiet to kā sākumpunktu. Raudzējiet mīklu cieši noslēgtā, caurspīdīgā traukā. Kad mīkla ir sasniegusi pareizo rūgšanas līmeni, trauka apakšā vajadzētu redzēt pielipušos, ar nelielu burbuļu mīklas virsmu. Ja uz mīklas virsmas ir nelīdzenas pumpiņas vai burbuļi, jūs esat pārrūguši. Pasteidzieties pēc iespējas ātrāk izcept šādu mīklu.

Ja raudzējat ledusskapī, atcerieties mīklu pirms cepšanas vismaz 2 stundas paturēt istabas temperatūrā.

6. Mīklu veido tikai ar rokām

Aizmirstiet slīdošo tapu – picas veidošanai ir vajadzīgas tikai rokas. Ja mīklu raudzēji, nedalot to mazākos gabaliņos – sadali pēc raudzēšanas. Ņemiet mīklas bumbiņu, novietojiet to uz viegli ar miltiem apkaisītas darba virsmas un, sākot no bumbiņas centra, veidojiet mīklu mazā diskā. Nospiediet un izstiepiet mīklu uz sāniem. Sāciet no centra un nedaudz izstiepiet uz sāniem, līdz sasniegsiet vēlamo mīklas biezumu. Mīklu var pacelt no darba virsmas un izrullēt starp rokām, ļaujot tai izstiepties zem sava svara.

Neaizmirstiet atstāt par 1 cm biezāku apmali. Centieties pēc iespējas mazāk mīcīt mīklas malas - atlikušais gaiss cepšanas laikā ļaus maliņām smuki pacelties.

7. Aizmirsti par cepamo papīru

Īsta neapoliešu pica tiek cepta cepeškrāsnī uz picas akmens , metāla vai granīta . Picu var cept arī grilā vai picas krāsnī – tām piemērotas vienas un tās pašas cepamās virsmas. Sagatavoto picu liek tieši uz šīm virsmām ar laizīta palīdzību, nepārklājot tās ar cepampapīru. Jebkurš pārklājums starp cepamo virsmu un picu novērš liekā mitruma iztvaikošanu un apgrūtina picas cepšanu.

8. Pasteidzieties ar sastāvdaļām

Pēc picas garozas izveidošanas uzklājiet mērci un ātri sadaliet sastāvdaļas. Sasmalcināti tomāti var ātri padarīt picas mīklu piemirkušu, un tad to būs grūti pārvietot ar laizītu.

9. Itāļu picas - tikai itāļu tomāti

Bez tomātu mērces, bez biezeņa – izvēlieties konservētus veselus tomātus un vienkārši sasmalciniet tos ar rokām. Atlikušie tomātu gabaliņi būs patīkami pieskarties un piešķirs jūsu picai maigu skābumu, kas apvieno visas picas garšas.

10. Sagatavojies pārbaudīt savas cepeškrāsns maksimālās iespējas

Neapoles picai ir nepieciešams daudz siltuma. Jau pirms sākat strādāt ar mīklu, novietojiet picas akmeni uz cepeškrāsns grila, ieslēdziet cepeškrāsni, iestatot maksimālo temperatūru un augšējo+apakšā sildīšanas režīmu. Ļaujiet visam uzkarst vismaz 40 minūtes.

11. Laiks cept!

Picu krāsnīs picas tiek pagatavotas tikai 90 sekundēs. Tikmēr cepeškrāsnī - būs jācep ilgāk. Cepšanas laiks būs atkarīgs no maksimālās temperatūras, kuru cepeškrāsns sasniegs, un, protams, no mīklas īpašībām. Skatieties, kā pica tiek cepta – tā būs izcepusies, kad malas būs kuplas un rotātas ar brūniem plankumiem. Uzmanīgi ar laizīta palīdzību izņem picu no krāsns un domās gatavojies ceļojumam uz Itāliju. Garšīgi!

APAKŠPOZĪCIJA

Emuāra ziņas

Ideāla kombinācija - Mortadella, sēnes un Mocarella

Lai iegūtu perfektu garšu, pietiek ar mazumiņu - šoreiz mūsu virtuvē ir pazīstamas, bet nekad neiztrūkstošas ​​garšas. Mortadella, šampinjonu, mocarellas un sinepju kombinācija ir īsta klasika, kas patiks pat izvēlīgākajiem ēdājiem.

Pica ar Peperoni un Mocarellu

Pica ar Pepperoni desu, Mocarellu un svaigu baziliku - tikai 3 sastāvdaļas īstai un klasiskai garšai. Šī pica noteikti patiks ikvienam, kam patīk maigas garšas ar asu pikantu pēcgaršu, ko aizēno svaiga bazilika svaigums.

Pica ar anšoviem, melnajām olīvām un mocarellu

Tīra, brīnišķīgas garšas pica ar L'isola d'Oro anšoviem un melnajām olīvām ir lieliski piemērota tiem, kas alkst pēc jaunām garšām.

Pica gardēžiem - ar desu un vīnogām

Nedaudz savādāka un neparasta pica īstiem gardēžiem. Mēs teiksim, daudz nepasakot – jums vienkārši jāizmēģina šī ideālā garšu kombinācija!