Ikviens zina, ka Margarita ir kā visu picu māte. Itālijā šī pica ir īpaši novērtēta un runā, ka tas, kādu Margaritu piedāvā picērija, nosaka to, ko no tās var sagaidīt.
Tomēr esmu dzirdējis, ka Lietuvā cilvēki saka, ka viņiem nepatīk Margaritas, ka viņiem nepatīk šīs picas garša... Tāpēc es steidzos šos mītus iznīcināt!
Laba Margarita ir ne tikai bagātīga, bet arī ar ļoti labu garšu, taču šai picai īpaši svarīga ir pareiza sastāvdaļu izvēle: tām jābūt ne tikai svaigām, bet arī kvalitatīvām – un tad īstā picas garša. Margarita tiks atklāta!
Padalīšos ar savu pārbaudīto recepti :)
Picas pamatnei būs nepieciešams:
- 1 kg 5 Stagioni Pizza Napoletana miltu
- 550 g auksta ūdens (vairāk ūdens var izmantot pieredzējušiem picu cepējiem)
- 2 g IDY rauga
- 25 g sāls
Picas sastāvdaļas:
- Skārdene (400 g) nomizotu Striānas tomātu
- 4 g sāls
- Mocarellas siers
- Cietais siers
- Svaigs baziliks
- Nerafinēta olīveļļa
Mīklas gatavošana:
1. Sajauc ūdeni ar sāli un maisa, līdz tas pilnībā izšķīst.
2. Sālītajam ūdenim pievieno dažas saujas miltu un samaisa: vislabāk ir vienkārši nospiest ar roku (līdz nav kunkuļu) vai sajaukt ar virtuves putojamo slotiņu olai. Ja jums tāds ir, varat izmantot statīvu mikseri.
3. Pievienojiet vēl miltus un vēlreiz samaisiet.
4. Kad palikusi apmēram puse miltu: pārējiem miltiem pievieno raugu un kārtīgi samaisa.
5. Turpiniet atkārtot to, ko darījāt iepriekš: pievienojiet miltus un turpiniet maisīt. Kad mīkla iegūst mīcāmu konsistenci, sāciet to mīcīt ar abām rokām.
6. Pēc visu sastāvdaļu pievienošanas mīkla jāmīca ar rokām vismaz 15 minūtes. jeb citiem vārdiem sakot, mīciet mīklu, līdz tā pielīp pie rokām.
7. Pārklājiet sagatavoto mīklu (vai ievietojiet to kastē ar vāku ) un atstājiet to istabas temperatūrā 2 stundas.
8. Viegli mīciet mīklu un veidojiet 260-270 g bumbiņas (jāiegūst apmēram 5-6 bumbiņas).
9. Liek bumbiņas burkās ar vākiem (burciņas iepriekš pārkaisa ar miltiem) un liek ledusskapī uz 10-12 stundām.
10. Ap plkst.14. pirms picu cepšanas izņem mīklas bumbiņas no ledusskapja un ļauj pāris stundas nostāvēties istabas temperatūrā.
11. Ar rokām viegli piespiediet un velciet uz sāniem, lai izveidotu pīrādziņus zolei. Apkaisa nedaudz miltu, lai mīkla neliptu.
Mērces pagatavošana:
1. Sasmalciniet tomātus ar rokām. Ja izmantojat svaigus tomātus, tos vispirms vajadzētu nomizot un pēc tam samīcīt.
2. Mērcei pievieno sāli un visu kārtīgi samaisa.
Picas gatavošana:
1. Uz sagatavotās picas pamatnes liek dažas karotes mērces un izklāj tā, lai ap visu picu būtu apmēram 1 cm apmale.
2. Pievieno cieto sieru, mocarellu un bazilika lapiņas.
3. Visbeidzot apslaka picu ar olīveļļu, pārliek uz cepešpannas un cep.
SVARĪGS! Ļoti ātri jāpievieno visas sastāvdaļas, lai tomātiem nav laika izmirkt cauri pannai!
Picu ieteicams cept speciālā Cozze picas krāsnī (šī cepta elektriskajā cepeškrāsnī, kuru vari iznomāt ŠEIT ), grilā vai cepeškrāsnī izmantojot picas akmeni, metālu vai speciālu veidni. Ja vēlies cept tikai cepeškrāsnī bez papildus piedevām, tad vispirms atsevišķi jācep tikai picas pamatne un tad pievieno sieru un baziliku un apcep vēl dažas minūtes.
Labu apetīti!
Pablo Gusto..